Helsinki Pride är här!

Helsinki Pride 2016 bjuder dig med på Finlands största kulturfestival för mänskliga rättigheter den 27.6.-3.7. Helsinki Pride är en temavecka för sexual- och könsminoriteter, men var och en som är intresserad är välkommen med. Helsinki Pride organiseras årligen av HeSeta rf.

Pride-veckan är fullsmockad med regnbågigt program: föreläsningar och diskussioner om aktualiteter, soliga picknick-möten, verkstäder, konst och kultur – samt förståss ett stort antal fester, danser och kvällspartyn som fortsätter till långt inpå natten. Det finns ett brett utbud av aktiviteter och eventer för alla åldrar. Pride för unga formar sin egen enhet som är riktad till 13-25-åriga.

På lördag 2.7. når Helsinki Pride sin höjdpunkt då Pride-paraden startar från Senattorget. Därefter fortsätter vi till Parkfesten i Medborgartorget och senare på kvällen till Prides huvudfest på Kabelfabriken. Kom med på en färgsprakande parad där stämningen är på topp! I år arrangeras Parkfesten och ‘Closing party’ i samarbete med EuroGames Helsinki.

Välkommen och njuta av mångsidigt program, glad stämning och ett somrigt Helsingfors!

Programmet för 2016 hittar du här!

Pride Info & Shop

Härifrån hittar du tips om vad som är på gång, biljetter till olika evenemang och Pride-produkter.
Öppet 27.6.-3.7. må-fre kl. 10-20, sön 10-16. På lördag har vi öppet 10-13:30, och på eftermiddagen betjänar vi på Parkfesten.
Pop up, Unionsgatan 25.