Helsinki Pride 2016 kutsuu sinut mukaan Suomen suurimpaan kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumaan juhannuksen jälkeisellä viikolla 27.6-3.7. Helsinki Pride on kaikille avoin seksuaali- ja sukupuolivähemmistojen teemaviikko. Tapahtuman järjestää vuosittain HeSeta ry.

Pride-viikko sisältää sateenkaarevaa ohjelmaa luennoista ja keskustelutilaisuuksista aurinkoisiin piknik-tapaamisiin ja työpajoihin. Viikon aikana luvassa on myös taidetta ja kulttuuria sekä lukuisia juhlija, tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia bileitä ja klubeja. Oman isomman kokonaisuutensa muodostaa myös Nuorten Pride, joka on suunnattu 13-25 vuotiaille festivaalikävijöille.

Helsinki Priden keskeinen paikka on tänä vuonna Pride House, joka kokoaa yhden katon alle monenlaista ohjelmaa! Pride Houseen voit tutustua Facebookissa tai etsiä tapahtumia Helsinki Priden ohjelmasta. Pride House toteutetaan yhteistyössä kahvila-ravintolatoimijan Café Köketin kanssa. Käynti Aleksanterinkatu 28 / Unioninkatu 27.
Pride Housen vieressä sijaitsee Helsinki Pride Info & Shop, josta löytyy viikon viralliset Pride-tuotteet, klubilippuja sekä vastaus lukuisiin Pride-viikon aikana esiin nouseviin kysymyksiin! Info & Shop sijaitsee osoitteessa Unioninkatu 25. Paikan päällä voi myös liittyä HeSetan jäseneksi.

Viikko huipentuu kulkueeseen ja Puistojuhlaan sekä illan Closing Partyihin lauantaina 2.7. Closing Partyt järjestetään yhdessä EuroGames Helsinki -tapahtuman kanssa Kaapelitehtaalla. Puistojuhla järjestetään Helsingin ytimessä Kansalaistorilla. Kulkueen reitti: Senaatintori – Unioninkatu – Pohjois Esplanadi – Mannerheimintie – Kansalaistori

Helsinki Pride on viime vuosina ollut suositumpi kuin koskaan aikaisemmin: vuonna 2015 kulkueen osallistujamäärän uusi ennätys meni rikki 25 000 marssijalla.

 

Helsinki Pride 2017 koskevissa asioissa voit olla yhteydessä HeSetan hallitukseen:

hallitus@heseta.fi