HeSeta ry kutsuu sinut mukaan Suomen suurimpaan kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumaan Helsinki Prideen 26.6.-2.7.2017!

Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen ja näkyvyyden lisääminen. Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa meidän kaikkien vapautta olla sellaisia kuin olemme, ja toisaalta muistuttaa meitä siitä vastuusta, että yhteiskuntamme ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille.

Helsinki Pride -viikko sisältää sateenkaarevaa ohjelmaa luennoista ja keskustelutilaisuuksista aurinkoisiin piknik-tapaamisiin ja työpajoihin. Viikon aikana luvassa on myös taidetta ja kulttuuria sekä lukuisia tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia bileitä ja klubeja.  Oman isomman kokonaisuutensa muodostaa Nuorten Pride, joka on suunnattu 13-25-vuotiaille tapahtumakävijöille. Koko viikko huipentuu lauantaina 1.7. Helsinki Priden kulkueeseen sekä puistojuhlaan.

Vuoden 2017 Helsinki Priden teema Vapaus ja vastuu nousee Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlasta. Haluamme palauttaa keskusteluun ihmisoikeudet, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden niin yhteiskunnan, yhteisön kuin yksilönkin näkökulmista. Teemamme “Vapaus ja vastuu” on myös hatunnosto itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlalle.

Helsinki Pride on viime vuosina ollut suositumpi kuin koskaan aikaisemmin: vuonna 2016 kulkueen osallistujamäärään tehtiin uusi ennätys 35 000 marssijalla.

KULKUE

Helsinki Pride -viikko huipentuu lauantaina järjestettävään kulkueeseen ja Puistojuhlaan! Kulkueen kokoontuminen alkaa Kansalaistorilla klo 12 ja starttaus on klo 13. Kulkueen reitti varmistuu myöhemmin.

Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan kulkueeseen etukäteen. Kulkueeseen osallistuminen järjestöille, yhteisöille ja muille ei-kaupallisille toimijoille on maksutonta.  Järjestöt, yritykset ja muut ryhmät voivat myös ostaa kulkueesta näkyvän blokkipaikan tai rekan.
Lisätietoja kulkuepaikoista ja kaikkien ryhmien ilmoittautumiset osoitteeseen: kulkue@helsinkipride.fi

Kulkue on kaikille avoin. Vuonna 2016 kulkueeseen osallistui noin 35 000 ihmistä. Tervetuloa myös tänä vuonna marssimaan värikkääseen joukkoon!

PUISTOJUHLA

Puistojuhla järjestetään jälleen verheässä Kaivopuistossa. Lisätietoja ohjelmasta seuraa myöhemmin. Puistojuhlasta järjestöt, yritykset ja toimijat voivat varata itselleen ständin tai promopisteen.

Ständi (2,5 x 2,5 m) 650€. Ständille voi tuoda oman pöydän, teltan tai muita rakenteita.

Pöydän ständille saa tilauksesta + 150 €

Promopiste (4 x 4 m) 3 000 €

Lisätietoja puistopaikoista koordinaattorilta: kirsi.kalliomaki@heseta.fi

OHJELMA

Vuoden 2017 Helsinki Priden ohjelmahaku on auki 27.3.- 10.4. ja toinen kierros on käynnissä 19.4.-28.4.!  Hae ohjelmajärjestäjäksi täyttämällä verkkolomake. Lisätietoja hausta löydät lomakkeesta.

Helsinki Pride -sivulle koostettavaan viikko-ohjelmaan ilmoitetuista tapahtumista pyydämme ei-kaupallisilta 25 euroa ja kaupallisilta toimijoilta 150 euroa. Viime vuonna erilaisia tapahtumia oli yli 170. Näistä kertyvät tulot menevät myös Priden järjestämiskuluihin. Raha ei saa olla este tapahtumien järjestämiselle. Mikäli jollekin toimijalle 25 euron hinta on liikaa, otamme tapahtumaan mukaan ilman korvausta.

Lisätietoja ohjelmasta koordinaattorilta: kirsi.kalliomaki@heseta.fi

Haluatko mukaan rakentamaan Helsinki Prideä? Kiinnostaako yhteistyö kanssamme? Ota yhteyttä Helsinki Priden koordinaattoriin Kirsi Kalliomäkeen, puh. 045 133 7077 / kirsi.kalliomaki@helsinkipride.fi.